Dagens positiva…

Både när jag undervisade och nu när jag arbetar som skolledare så känner jag ofta att dagens timmar inte räcker till. Fast det är ju också det som gör det här med att arbeta i skolans värld så fantastiskt roligt! Ingen dag är den andra lik och dagligen så utvecklas du genom att möta nya utmaningar, vissa mer utmanande än andra.

Vi har här under hösten haft en riktigt intensiv period på Visättraskolan, utmaningar som definitivt har varit utöver det vanliga. Här har jag och skolans elevhälsoteam och framför allt skolans kurator/elevhälsosamordnare Erik Hall behövt ha ett intensivt samarbete. För att vi skulle ta oss igenom det här så har vi arbetat med att i slutet av dagen lyfta dagens positiva. När dagarna rusar förbi är det annars så lätt att man bär med sig det som har varit tråkigt/jobbigt när man går hem, och då kan det vara svårt att släppa jobbet. Nu när läget har stabiliserat sig så försöker vi fortfarande samla ihop oss i slutet av dagen och lyfta det som har varit positivt. Något som verkligen kan rekommenderas!

Idag hade vi något extra positivt att lyfta. Vi har i alla årskurser på Visättraskolan genomfört en enkät till eleverna för att kartlägga hur de upplever tryggheten på skolan. Av skolans 288 elever så har enkäten besvarats av 283 elever. Barn- och utbildningsförvaltingen har som gemensamt mål för grundskolan i Huddinge att samtliga elever ska ha minst en förtroendefull relation till en vuxen på skolan. Detta betyder att alla elever ska ha en vuxen att prata med på skolan om behov finns.

Vi har i vår enkät använt oss av smileys, en glad, en neutral och en ledsen. På frågan om våra elever upplever att de har minst en vuxen på skolan att prata med så var det endast 3 % som uppgav att de inte hade en vuxen att prata med. I våras genomförde BUF en egen undersökning av tryggheten på Visättraskolan och där var det 9 % av eleverna som uppgav att de inte hade en vuxen som de kunde prata med (i hela Huddinge var siffran 17 %). Läsåret 2012/13 var siffran på Visättraskolan hela 19 %. En stor förbättring med andra ord! Vi är dock inte nöjda förrän den siffran är 0 %, men enligt det här resultatet så är vi på god väg.

En bra start på veckan! Imorgon träffar jag alla rektorer, det ser jag alltid fram emot!

 

6 kommentarer

Kommentarrubrik

Karin Kavmark

Karin Kavmark

Älskar dagens positiva! Grattis till ett så fint resultat i er enkät. Det visar att ert hårda slit ger resultat.

Svara

Kommentarrubrik

Semira Vikström

Semira Vikström

Tack Karin! :)

Svara

Kommentarrubrik

Anna Stjelke

Anna Stjelke

Bra grej där- att lyfta det positiva! Härligt!

Svara

Kommentarrubrik

Elisabet Schultz

Elisabet Schultz

Bra resultat. Närvarande vuxna som visar respekt och lyhördhet för eleverna mkt bra.

Svara

Kommentarrubrik

Peter Bragner

Peter Bragner

Lysande! Varför inte ha ett forum där alla kunde dela det på skolan...Har ni infoskärmar?

Svara

Kommentarrubrik

Semira Vikström

Semira Vikström

Varför inte!!! :) Nej, men det är något vi funderat på! Vår IT-admin håller nu på och fixar allt med alla paddor och sen blir det ett steg till. Grymt med infoskärmar. Kanske kan vår IT-admin komma ut till er och kolla hur ni har gjort! :)

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *