Huddinge Visar – Några rader…

Idag fick alla Huddinges pedagoger och skolledare besöka Huddinge Visar. Vilken succé! Här hade vi förmånen att få lyssna till föreläsningar utifrån Huddinge kommuns prioriterade områden, matematik, språk och IT. Det hela var otroligt intressant, inspirerande och välorganiserat. Det här vill vi verkligen ha en repris på!

Då vi alla har fått input från så många olika håll och kanter, så gäller det att fånga upp det. Vi på Visättraskolan började genom att enkelt skapa en vägg i padlet.com där vi alla kan lyfta fram synpunkter, reflektioner och tips från Huddinge Visar.huddinge visar

Två föreläsare från oss på Visättraskolan

Visättraskolan hade två föreläsare på plats, jättekul!

Chimen Ali, undervisande lärare i matematik och no årskurs 5-6.
I Chimens seminarium talade hon om skillnaden mellan teoretisk och praktisk matematik.

Kristina ”Tina” Svensson, undervisande lärare i en av våra förberedelseklasser. Tina talade om hur hon arbetar med nyanlända elever till dess att de går ut i sin ”ordinare” klass.

Båda fantastiska pedagoger, och roligt att de fick möjlighet att inspirera utanför skolans väggar!

IMG_9889

Kristina ”Tina” Svensson

10257763_759668554105734_5940033163644447739_n

Chimen Ali

Min dag…

Jag hade jag möjligheten att lyssna till en av mina inspirationskällor, min rektorskollega, Östra grundskolans Peter Bragner. Alltid intressant att lyssna på, nytänkande och där likvärdighet står i fokus. Nu fick vi en ”teaser”, hoppas att han kommer få berätta mer på ett kommande rektorsmöte!  Lyssna förresten på Peters nya podavsnitt där just Peter och Malin Danielsson pratar likvärdighet!

Sen lyssnade jag på den inspirerande Jacob Jennische, IT-pedagog på Vistaskolan. Spännande eftersom de har kommit väldigt långt i sitt IT-arbete på Vistaskolan. Här har vi verkligen mycket att inspireras av nu när vi på Visättraskolan är i starten. Vi kommer absolut att kika in på deras egna redovisningsplats, Vista visar.

Avslutningsvis så fick jag förmånen att för första gången lyssna på Richard Gerver. Jösses, vilken fantastisk föreläsare! Jag har nog aldrig skrattat så mycket under en föreläsning. Måste upplevas!

2014-10-27 11.39.28

Richard Gerver

 

En stor eloge till alla ni som bjöd på er själva under den här dagen, och som med det inspirerar till fortsatt utveckling i Huddinge! Ett megastort tack till alla er på BUF som möjliggjort den här dagen för oss, vilket jobb!
TACK!!!

 

4 kommentarer

Kommentarrubrik

Peter Bragner

Peter Bragner

Tack för de positiva orden Semira. 45 minuter är en snäv ram...Självklart finns det mycket jag bara hann snudda vid. Men på samma sätt som Gerver vill jag lyfta vikten av en vision, av en idé om lärande och växande som på riktigt färgar in hela verksamheten. Det handlar om att ge människor en möjlighet att växa i ett lärande som ger dem förutsättningar till ett gott liv. Detta utan att sätta ramarna för vad det är. Skola är så mycket mer än innehållet i de alltför många ämnena. //Peter

Svara

Kommentarrubrik

Semira Vikström

Semira Vikström

Peter, jag tänker att du gärna kan visa oss lite mer om iTunes U, hur ni har arbetat där, varför ni har valt just det osv. Det skulle vara väldigt intressant tänker jag! Annars kommer jag ut till dig och snor åt mig en privat föreläsning! :)

Svara

Kommentarrubrik

Peter Bragner

Peter Bragner

Det kommer på ett rektorsmöte.Pratar med Conny om det. senast 2/12 inför BETT-träffen

Svara

Kommentarrubrik

Peter Bragner

Peter Bragner

Men du är ju alltid välkommen hit!

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *