Visättraskolan – Årets pedagog & Årets chef!

I tisdags var det dags för Årets pedagog-gala, galan där Huddinge lyfter fram och belönar personer som utvecklat verksamheten vid en skola/förskola. Visättraskolan hade i år två finalister, i kategorin Årets pedagog och Årets chef.

Jag som aldrig tidigare varit på den här galan var väldigt fundersam över hur man skulle lyckas förvandla den mest ocharmiga korridoren ever till en galaplats. Men vilket jobb man hade gjort! Det var röda mattan, eldslukare, bubbel och fantastisk mat. Mat som dessutom hade tillagats av Sågbäcksgymnasiets elever på restaurangprogrammet. Supertjusigt arrangerat! Själv var jag där med ett stort gäng från Visättraskolan, min man och det var också ett gäng som följde livesändningen hemifrån. KUL!

Anders Enström på Östra grundskolan (som jag dessutom sett in action samma dag!) och Visättraskolans Malou Olsson vann i kategorin Årets pedagog! Välförtjänt och helt fantastiskt roligt! Något som jag tyckte var väldigt fint var de här fina motiveringarna som finalisterna fick. Vilken återkoppling för oss alla som var nominerade!

Årets pedagog – Malou Olsson

Malous finalist- & vinnarnominering:
”Med hjärtat på rätt plats arbetar hon varje dag för att skapa ett tryggt, inspirerande och utvecklade klimat i sitt klassrum. Undervisningen anpassas efter varje elev, vilket har fått hennes elever att nå fantastiska resultat i matematik och svenska som andraspråk. Genom hårt arbete och en tro på att alla kan har hon höjt studiemotivationen hos alla elever.”

”Med positiv inställning, hårt arbete och med en fantastisk förmåga att utveckla och individanpassa sin undervisning har eleverna tack vare Malou lyckats nå nya höjder. Utmaningarna har varit stora men hennes höga förväntningar, tålamod och engagemang har gett tydliga resultat. Elever som tidigare gått i särskild undervisningsgrupp har i hennes trygga och trivsamma klassrum växt och utvecklats tack vare tron på att de ska lyckas och att alla elever kan. Resultatet talar sitt tydliga språk: från 29 procent med godkänt på de nationella proven i matematik till 90 procent. Det här är en lärare att räkna med!”.

Malou, vilken tajming! Nu ser vi med spänning fram emot nästa läsår då du kommer få en helt ny roll på Visättraskolan!!! 🙂

Årets chef

Jag vann i kategorin årets chef, vilket känns oerhört stort! Det är egentligen först nu då jag skriver det här inlägget som jag faktiskt tar in det hela. Det känns helt galet, och samtidigt är det en stor utmaning, vi ska ju bli ännu bättre och nå ännu högre!

Juryns finalist- & vinnarmotivering :

”Med sin förmåga att entusiasmera, analysera, motivera och organisera har hon på mycket kort tid lyckats vända skolans tidigare nedåtgående trend och utveckla den på flera viktiga punkter. Personal, elever och föräldrar vittnar om ökad trygghet, trivsel och tydlighet i arbete och rutiner. En annan effekt av ledarskapet är avsevärt förbättrade kunskapsresultat.”

”En chef som är beslutsam, rak och stark med ett klart fokus. Genom sitt ledarskap har hon åstadkommit en skola där harmoni, kamratskap och glädje råder. Semira är en ledare med framåtanda som ser fram emot nya mål och utmaningar, men som tänker långsiktigt och är lyhörd och empatisk på vägen. Tack vare henne finns ett lugn på skolan som ger trygghet för såväl elever, föräldrar och personal. Dörren står alltid öppen för eleverna och det märks att de älskar sin rektor!”

Som sagt fantastiska motiveringar, TACK!

Malou_SemiraFoto: Huddinge kommun

De flesta som känner mig vet att jag lider av brutal scenskräck, så verkade jag nervös så är det korrekt uppfattat! Så inspirerad av Anders så tackar jag här i bloggen istället!! 🙂

Vill börja med att tacka Jan-Eric ”Janne” Johansson, grundskolechefen, för att jag fick möjligheten! Du trodde på mig trots att jag inte tidigare hade arbetat inom kommunal verksamhet, och att jag inte hade så många års erfarenhet som skolledare. TACK för ditt fina stöd!!! Så trist att du ska sluta!!!

Sen måste jag tacka vår fantastiska personal på Visättraskolan, vilket gäng!!! Som jag försökte säga i mitt otroligt utförliga tacktal på galan så kan man inte bli framgångsrik utan att ha fantastiska medarbetare. Jag har tur, det är så roligt att få arbeta och utvecklas tillsammans med er! Ni har från dag 1 varit positiva till förändring och utveckling. Alla, verkligen alla har varit med på tåget och det har gått fort. Vilken resa vi har gjort. Vi är på god väg, men vi ger oss inte förrän vi har nått ända fram, alla elever ska nå målen!

Amir, Ann Katrin, Angelica, Alison, Barbro, Bilal, Camilla, Carina, Chimen, Daniel, Dina, Driss, Erik, Fabian, Faisal, Helena, Henrik, Ingrid, Ingela, Jocke, Jonah, Jonas, Jörgen, Kristina, Lasse, Lina, Linda, Linus, Malou, Margaretha, Maria, Marianne, Marielle, Marcus, Martin, Mavinda, Mats, Mayssa, Mavinda, Methap, Michaela, Nazende, Norma, Olga R, Pelin, Rabia, Rafah, Roger, Sandra, Sara, Tanne, Theres, Tina, Toni, Veronica och Dounya, Visättraskolan – Den här vinsten delar jag med er!!!!

Tack till föräldrar och våra härliga elever som låter oss på Visättraskolan vara en del av deras kunskapsresa, det är stort!

Tack också till gamla kollegor, basgruppen från Rektorsprogrammet (bästa stödet!), rektorskollegor, BUF, vänner, familj och MAMMA!!! <3

Tack till er som har nominerat mig till det här priset. När jag har mina mindre lyckade dagar ska jag läsa era nomineringar och motiveras av dem!!

Sist, men inte minst tack till familjen Vikström, mina grabbar, min rörmokarkarl som dagligen med måttligt stort intresse får stå ut med mina långa pläderingar om skolan. Tack för att du står ut och för att du möjliggör så jag får göra det som jag tycker är allra roligast, jobba, jobba, jobba! Du är bäst! <3

Tack också för alla gratulationer, det betyder jättemycket!

Vi ses!

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Kommentarrubrik

Chimen Ali

Chimen Ali

grattis till båda

Svara

Kommentarrubrik

Pelin

Pelin

Så fint skrivet!! Tack själv BÄSTA CHEFEN!!!

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *