Dagarna rusar iväg…

Dagarna rusar iväg och det känns som att det var en hel evighet sedan jag skrivit i bloggen. Först och främst så har det varit fullt upp, men sen har jag inte riktigt haft något att skriva om. Om ni har några tankar kring vad ni skulle vilja att jag berättar om här i bloggen så får ni gärna skriva det i kommentarsfältet här nedan, eller mejla mig!

I förra veckan var jag på en väldigt bra rektorsutbildning som leddes av Caperio. Då vi inte hade fått så mycket förhandsinformation så var heller inte förväntningarna så höga. Trevligt när man blir positivt överraskad! Många trevliga kollegor, god mat, övernattning och två dagar fullspäckade av handfulla tips som vi kan ha användning av som skolledare. När jag går på sådana där utbildningar så börjar det alltid klia i mina fingrar, och jag vill bara hem till verksamheten och ”göra”. Den här gången är det en hel del som står i vägen så jag får ge mig till tåls, men har bokat in två eftermiddagar med personalen där de kommer få göra några övningar. Vi ska prata undervisning utifrån flera perspektiv, och de här övningarna ska ligga till grund för det planeringsarbete som vi ska göra inför nästa läsår. Tror det här både kan blir roligt och givande för lärarna och återkommer mer om detta längre fram! Kul också att vi har fler dagar med Caperio att se fram emot!

Den här veckan har kommunens biträdande rektorer och rektorer i arbetet kring hållbart ledarskap haft föreläsning med Petra Brask (SVT Tidsjakten). Intressant och inspirerande att lyssna till henne och få lite tips på hur man exempelvis ska kunna organisera sin inkorg i mejlen. Hon pratade om att vi ”mappar ihjäl” oss och jag känner verkligen igen det. Före den här föreläsningen hade jag en massa mappar, mappar som jag i princip aldrig sen använder. Så sen blev det bara till att rensa, det var en riktigt härlig känsla. Under föreläsningen fick vi också räkna ut hur många timmar vi lägger på diverse åtagande i vårt ledarskap, och jag insåg att jag lätt hamnade på minus, vilket betyder att jag måste prioritera min tid bättre så att jag inte snor tid från familjen och fritiden. Det är svårt! Jag gav andra tipset om att försöka ta tid från vad vi kallade ”oförutsedda händelser” och tänker att jag måste leva som jag lär! Det är viktigt att personalen får försöka lösa vissa saker själv, och att vi skolledare inte kan vara facit vid alla händelser. För att kunna skapa en kultur där personalen vågar ta eget initiativ och ansvar, så måste de veta att man som skolledare har förtroendet för dem och att det inte är hela världen om saker och ting blir fel. Det tycker jag är en självklarhet, vi alla gör fel ibland, men det är också då vi lär oss och utvecklas.

Under föreläsningen pratade Petra om vikten att hitta lösningar på medarbetarsamtalen då de slukar tid. Jag berättade jag om den tidsbesparing jag gjorde förra terminen när jag genomförde alla PLUS-samtal. Jag har skrivit om det här i bloggen! Vill du fråga något så är det bara att höra av sig!

I veckan hade vi också besök av grundskolenämnden. De hade gjort en förfrågan om att komma ut till oss, och till Östra grundskolan och hålla sina nämndmöten där. Jättekul tycker vi att de kommer ut till skolorna. Det tycker jag visar på ett stort engagemang! Jag tillsammans med skolans elevhälsosamordnare, Erik Hall, presenterade Visättraskolan lite kort och sen fick politikerna möjlighet att ställa frågor. Vi pratade behörighet, läxor, meritvärde, goda resultat och mycket annat. Det är alltid roligt att få berätta om skolan, så det här kändes som ett väldigt givande möte.

I torsdags var det dags för chefsmöte för alla chefer i hela Huddinge kommun. Fokus på innehållet var kvalitetsarbetet ute i våra verksamheter. Jag hade innan fått förfrågan om att ge ett exempel på hur vi i det systematiska kvalitetsarbetet synliggjort en utvecklingsmöjlighet som sedan gynnat eleverna. Jag berättade om hur jag i slutet av förra läsåret kunde se att eleverna på Visättraskolan inte kunde uppnå de högre betygen. Detta har inneburit att meritvärdet på skolan har varit väldigt lågt, exempelvis 139,6 höstterminen 2012, 158,0 höstterminen 2013. Vi ställde därför målet inför läsåret 2014/2015 att ”Elever som når betyget E ska ges förutsättningar för att utvecklas mot de högre betygen”. Vi har arbetat mycket med den pedagogiska plattformen, vad krävs av en professionell pedagog, utvecklat samarbetet kring bedömning. Jag som skolledare har följt upp resultaten, haft höga förväntningar på personalen, samtidigt som att kraven har varit höga. Samtal har förts på både grupp- och individnivå. Arbetet gav resultat och höstterminens meritvärde blev årskurs 6 högsta, 203,5, vilket tom låg något över kommungenomsnittet på 179,3. Ett resultat som vi tror kommer förbättras ännu mer nu till vårterminen.

Jag hoppas på att utveckla en stark kultur på Visättraskolan där man är stolt över sina resultat och där man gärna berättar om dem för andra. I veckobrevet som jag skickar ut till personalen med jämna mellanrum får de lyfta goda exempel. Det är lite vad man har här på pedagoghuddinge ”Skrytbloggen”. Det är viktigt att man känner sig stolt då man lyckats i sitt uppdrag, och att man vågar lyfta sin egen insats som ett ”gott exempel”.

I veckan har jag fått mejl från stolta lärare som lyft fram fantastiska resultat för eleverna i årskurs 6. I år har alla, ALLA elever klarat nationella proven i engelska och matematik på Visättraskolan. Rättningen i svenska är på gång, och även där ser det lysande ut. Det här är verkligen något att vara stolt över!

Nästa vecka träffar jag föräldralediga Dounya och planerar inför nästa läsår, och veckan därpå besöker jag Essa Academy i Manchester med några rektorskollegor, utvecklingschefen, Conny Steinmo och några till. Det blir superspännande och jag återkommer till det besöket framöver i bloggen!

 

Som sagt, hör gärna av er om det är något särskilt ni vill att jag ska lyfta fram i bloggen!

Ha det gott och kom ihåg att snart är det semester! 🙂

/Semira

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *