Pedagogiska plattformen som kurs på iTunes U

Nu har vi på Visättraskolan äntligen startat upp arbetet med iTunes U, vilket känns oerhört spännande! Vi har nu även en egen sajt där man kan ta del av våra kommande kurser.

Målet är att vi under läsåret 2015/2016 ska inspireras och lära oss det här verktyget för att läsåret därpå använda det fullt ut.

För att nå målet har/ska vi:

  • Vi har byggt ut antalet accesspunkter.
  • Vi kommer from nästa läsår ha en-till-en from årskurs 2.
  • Lärarna kommer from nästa läsår ha tillgång till flera Mac-datorer på skolan.
  • I juni och augusti kommer Anders Enström från Östra grundskolan till oss på Visättraskolan. Då ska han informera och inspirera lärarna om iTunes U och en del annat spännande som han är så duktig på.
  • I juni kommer ett antal lärare delta i en workshop om iTunes U tillsammans med Apple. En workshop som vi blev inbjudna till efter studiebesöket på Essa Academy och Apple här i maj.
  • I höst vid två tillfällen kommer Malin Broberg från Caperio till oss för att handleda personalen i att praktiskt arbeta med iTunes U.
  • Under nästa läsår kommer vi också att arbeta tillsammans med en kurs om innehållet i den pedagogiska plattformen som jag och Dounya har tagit fram. På det här sättet får personalen prova på att arbeta med hjälp av kurser på iTunes U.

Vi kommer berätta mer om arbetet med den pedagogiska plattformen längre i ett senare inlägg här i bloggen, men är man nyfiken går det att ta ner kursen redan nu. Viktigt dock att veta är att kursen inte på något sätt är färdig, utan kommer uppdateras allt eftersom.

Nu är det inte långt kvar till dess att vi alla går på välbehövlig semester, ser dock verkligen fram emot att starta igång nästa läsår!

/Semira

 

 

3 kommentarer

Kommentarrubrik

Michaela Sti

Michaela Sti

Följer ert arbete med stor spänning! Det händer så otroligt mycket nu på er skola. Fortsätt allt bra ni gör!

Svara

Kommentarrubrik

Barbro Hanson

Barbro Hanson

Hur inspirerande och roligt som helst, något som alla får se fram emot efter sommarlovet!

Svara

Kommentarrubrik

Peter Nyberg

Peter Nyberg

Härligt! Vilket driv. Ska bli spännande att fortsätta att följa ert arbete!

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *