Elm Park Primary School

Elm Park Primary school är en nybyggd liten skola med ungefär 300 elever i åldrarna 4-11 år. Här fick vi en presentation av skolan och deras syn på kunskap och lärande av skolans rektor och de två pedagoger som var ansvariga för IT på skolan. Den ena var ansvarig för det pedagogiska, den andra för det tekniska.De hade ett motto som var ”Be the best that you can” och deras ledord var: Achive Success Perseverance Independence Respect Enthusiasm. ASPIRE.
Vi fick också en presentation av en del av skolans undervisning av två elever som visade oss exempel på vad man gjorde i varje årskurs. De visade oss progressionen från de lägre åldrarna där de till exempel använde Puppet Pals vid presentationer till att de när de är 11 år programmerar och kodar hemsidor.
Under besöket på Bohunt förundrades vi över hur kalt det var på väggarna och att lärmiljön inte kändes särskilt inbjudande. Här var det helt tvärtom, väggarna var belamrade med olika saker för att göra information och undervisning tillgänglig för elever. Vi tyckte att det var lite för mycket olika saker på väggarna. Det blev lite rörigt och vi upplevde att det var svårt att “hitta rätt” bland all information. Men enligt dem fungerade det bra.


  

De arbetade med “three before me” vilket innebär att eleverna ska försöka lösa uppgiften på tre olika sätt innan de frågar läraren. Exempelvis fråga en kompis, söka på nätet, söka i böcker eller leta information på väggarna i klassrummet där de satt upp saker om området. De hade också en form av “hjälpiPad” i klassrummet där de elever som hade lärt sig eller löst en uppgift gjorde instruktionsfilmer som elever som behövde hjälp kunde titta på. Vilket bra system! De eleverna får ju verkligen visa vad de lärt sig (vilket läraren kan använda i bedömningen) och också befästa sina kunskaper.
Vi blev guidade runt skolan och fick komma in i alla klassrum där de hade undervisning. Eleverna var vana vid att de hade besökare och pratade gärna med oss. Vi fick också se en del av det de arbetade med just då. Atmosfären i skolan kändes ungefär som hos oss. Det pratades lite, man skrattade tillsammans och det kändes som att det fanns en ömsesidig respekt mellan lärare och elever.
De använde teknik och IT på ett väldigt inspirerande sätt. I alla klassrum satt en smartboard och nästan alla användes när vi gick runt, de hade en “datastation” ute i skolans gemensamma öppna ytor och det bästa av allt: de hade en interaktiv golvmatta! Där kunde man spela fotboll, spela memory, räkna matte och mycket, mycket mer!

image

/Carina och Theres

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *