I huvudet på en normalstörd – Att bli sedd, behövd och tagen i anspråk

Pär Johansson, grundare av Glada Hudikteatern tog med oss normalstörda på en känslomässig berg och dalbana där vi ena stunden grät floder för att i nästa fullständigt gapskratta till tokroliga och dråpliga historier, där kärlek, omtanke och stark medmänsklighet stod i fokus. Vikten av att möta människor där de befinner sig och utveckla det som personen i fråga är bra på. Allt är inte möjligt, men väldigt, väldigt mycket som Pär sa. Om man tar människor på allvar och är ärlig så kan alla flyga om berörda får rätt förutsättningar och får utveckla det dem är bra på. Att tillåtas göra fel och lära av dessa är en annan viktig del enligt Pär.

Vi hade ett riktigt fint samtal både i resturangen kvällen innan och efter föreläsningen. Vi kom in på ämnen som att gemensamma nämnare leder till integration. Vi talade vidare om social kompetens, unna varandra framgång, våga misslyckas, se och tro på individen och våga blotta sina svaga sidor för att utvecklas till en hel människa. Passion, entusiasm och glöd är några av Pärs honnörsord.

Det var en fantastisk föreläsning och jag känner mig inspirerad, sprängfylld med empati, kärlek och tacksamhet efter mötet med Pär.

/Henrik

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *