Visättraskolan – En helt (o)vanlig skola!

Kan knappast bli en bättre start på veckan!

Med bubbel och snacks till personalen fick jag idag som rektor stolt presentera pilotavsnittet i det som har tänkt bli en serie om flera avsnitt om det dagliga arbetet på Visättraskolan, Visättraskolan – En helt (o)vanlig skola.

Debatten om den svenska skolan är idag oerhört negativ. Likaså handlar debatten idag i många fall om att skuldbelägga. Jag hoppas och tror dock att vi är många som inte alltid känner igen oss i allt det tråkiga som skrivs och sägs. Givetvis finns det saker som behöver förbättras, men inte kommer vi att lyckas vända det som inte fungerar om vi fortsätter att svartmåla dagens skola och trycka ner de som arbetar i den. Vi är många som arbetar i skolan som tycker att vi har världens bästa, och viktigaste arbete. Det finns en fantastisk kompetens där ute i Sverige, kunniga och engagerade lärare, kompetenta skolledare och övrig personal som dagligen arbetar hårt för att skapa den bästa skolan för våra barn. För att vända den här negativa trenden så behöver vi samarbeta! Vi behöver också börja titta på det som faktiskt fungerar och på det som är bra i den svenska skolan. Det finns garanterat hur många goda exempel som helst!

Den här serien som vi har tagit fram är Visättraskolans bidrag till den svenska skoldebatten. Kom gärna med synpunkter i kommentarsfältet, förslag på vad ett avsnitt kan innehålla osv.

Hoppas att inlägget ska inspirera! 🙂

/Semira Vikström #stoltrektor

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *