Så nu har vi på Visättraskolan äntligen sparkat igång det här läsåret på riktigt!

Med all den tid som lagts ner på planeringen för att få till en lyckad fest, så har jag varit ordentligt nervös de senaste tio dagarna då väderprognosen för dagen sett minst sagt dyster ut. Men vi fick verkligen det perfekta vädret, inte för varmt och absolut inte kallt. Helt fantastiskt! 🙂

Dagen inleddes enligt tradition med att våra elever i årskurs 1 släppte upp sina ballonger i luften, ett magiskt ögonblick! Längst ner på snöret satt det en liten hälsning, så nu hoppas vi att eleverna ska få ett svar! Hittar du en av ballongerna, så får gärna skriva en rad!

Efter det klev Dolly Style upp på scenen. Vilken lycka! Efter uppträdandet var det dags för signering. Dolly Style tog sig tid för var och en, eleverna fick säga hej, få autografer och några tog en bild och kramades. Dolly Style och deras manager, Palle, var förövrigt oerhört imponerade av hur bra alla elever skötte sig, och de tyckte stämningen på skolan var så härlig och att alla verkade känna alla. Extra kul att höra det från våra gäster!

IMG_9383

Uppe på skolgården hade vi olika aktiviteter som hinderbana, hoppborg, klättervägg, rutschkana, ansiktsmålning och en hel del annat. Full fart med andra ord! Dagen avslutades med en liten samling i respektive klass, där man pratade om dagen och eleverna fick med sig en liten godispåse hem.

IMG_9561

Extra roligt var att vi också under dagen fick besök av elever som slutat och börjat högstadiet.

Varför har vi den här festen?

Det här är tredje året som vi inleder läsåret med att ha en stor fest för våra elever. Syftet är att starta upp läsåret i en positiv anda. Visättraskolans ledord som vi arbetar utifrån är kunskap, trygghet och trivsel. Att ha en sådan här fest, där eleverna känner att vi som skola gör det där ”lilla extra” för dem, gör att de känner sig stolta över sin skola och att de trivs. Med en positiv anda skapar vi trygghet och trivsel, vilket i sin tur leder till ett förbättrat kunskapsresultat. För tycker man att det är roligt att gå i skolan, så har man ju betydligt bättre förutsättningar att lyckas med sina studier. Jag har i tidigare inlägg skrivit om det ökade kunskapsresultaten och biträdande rektor, Erik Hall, har skrivit ett inlägg om de kraftigt förbättrade resultaten när det gäller trygghet, och förtroendefulla relationer.

Några undrar hur den här festen finaniseras och ifrågasätter att man lägger pengar på en fest som denna. Den här festen är en av de insatser som vi genom åren har gjort för att skapa en ökad ”Vi-känsla” på skolan, både hos elever och hos skolans personal. Bland personalen har vi sett en kraftigt minskad personalomsättning, och fantastiskt goda resultat i den årliga medarbetarenkäten gällande deras arbetsmiljö. Ser man till de faktiska kostnaderna så har vi haft tur, Samir och Viktor som var hos oss förra året, och Dolly Style har båda varit oerhört generösa när det gäller deras kostnad för att uppträda på vår skola. De har båda sett att det här har varit något de gärna vill göra, och tagit hänsyn till en sk ”skolbudget”. Sedan har vi hyrt in hoppborgar osv.

Vi tycker att det här är en liten kostnad för vad det faktiskt ger oss i verksamheten. Vissa väljer att köpa annonsplats i diverse tidningar, men vi väljer att lägga pengarna på en fest. Som jag skrev tidigare så har de här festerna bidragit till att man idag är stolt över Visättraskolan, och att eleverna trivs och lyckas med sina studier. Vi har en stabil personalgrupp, och har exempelvis det senaste läsåret haft en vikariekostnad på 0 (!) kronor och vi har minimalt med skadegörelse som vi behöver lägga pengar på (peppar peppar). Det möjliggör en fest som denna!

Under dagen var P4 Stockholm och Lilla aktuellt på plats. Nästa vecka kommer inslaget, som det ser ut just nu kommer det sändas på tisdag, men kan ändras. De två inslagen från P4 Stockholm finns på hemsidan.

Nu kör vi på och hoppas på ett lyckat läsår!

/Semira Vikström #stoltrektor

3 kommentarer

Kommentarrubrik

Vilken fest! | Visättraskolan informerar

Vilken fest! | Visättraskolan informerar

[…] Här nedan har jag skrivit ett blogginlägg om Visättraskolans dag, varför vi har den osv. Läs gärna! […]

Svara

Kommentarrubrik

Mehtap

Mehtap

Vilken fest vilken finn dag igår vi är stolt över Visättraskolan och skolans miljon samt skolans trygghet, jag ser min sons stora utveckling i allt tack för att ni finns

Svara

Kommentarrubrik

Peter Nyberg

Peter Nyberg

Härligt!

Svara

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *